maanantai 9. kesäkuuta 2014

Pinkki pilvitaivas

Kesän ehdoton lempiasu on kevyt trikoomekko, joka suojaa myös auringolta, mutta on väljä ja mukava päällä. Tilasin Royal-tuote.comista kokolappuja tekemiini vaatteisiin, sillä pikkulapselle vaatteita tulee tehtyä reilusti ja hyvin monenkokoisia: ei enää arpomista, minkä koon kaavan mukaan mikäkin vaate oli tehty! Tykkään tehdä pikkuneidille vaatteita, jotka ovat edes hieman reiluja vielä eli kokoa 86 cm tai sitten suoraan 92 cm, jolloin ne menevät vielä odottamaan käyttöä. Meillä harrastetaan kirppareita reilulla kädellä ja koko 86 alkaa olla viimeinen, jota kirppareilta saa siistiä ja puhdasta, tästä syystä sitä alkaakin itsetehtynä olla reilummin. 

Kokolappujen lisäksi tilauksen mukaan lähti palanen ihanaa pinkkiä pilvikangasta. Minulla oli heti kankaasta selvä visio, sillä näinä aurinkoisina päivinä pitkähihaiset trikoomekot, jotka suojaavat auringolta, mutta ovat mukavia ja rentoja, ovat olleet juttu numero yksi. Niitä ei vain löydy kovin montaa, joten sain hyvällä omallatunnolla täydentää mekkorekkiä yhdellä. Kaavaksi valitsin Ottobren 4/2007 numeron teekannutunikan kaavan, jolla olen aiemmin tehnyt neidille ruudullisen tunikan koossa 80 cm ja isommelle 104 cm neidille myös teekannukuviollisen tunikan lahjaksi:



Päätin pidentää helmaa hieman, sillä tällöin vaatteen käyttöikä on pidempi ensin mekkona ja sen jälkeen tunikana. Lisäsin etuosaan myös kaksi taskua. Ensin ajattelin tehdä vain yhden taskun, mutta päädyin kuitenkin symmetriseen asetteluun ja lisäsin toisenkin. Trikootaskujen ompeleminen on kyllä aina yhtä haastavaa: ensinnäkin, että taskut sattuisivat samalle korkeudelle ja että ommellessa kumpikaan tasku ei venyisi toista enemmän. Pääntien ja hihansuiden reunat kanttasin trikoolla.





Ja vielä kuvia mekosta neiti kesäheinän yllä:




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!