torstai 23. marraskuuta 2017

Hau!


Hau hau! Tilaus Kangaskapinaan ja pienten tyttöjen oman maun makuista vaatetta. 

Ryhmä Hau -kuosi taittui kolmen pienen tytön legginseiksi ja yhdeksi paidaksi. Hieman täytyi esikoisen legginsejä jatkaa pallokuosilla. Legginseissä kaavana on Noshin ilmaiskaava, yksiin tein kääntölahkeetkin ohjeen mukaisesti. Paitakaava on Paapiin kaavakirjan Myyry muokattuna pitkille käänteille.

Toinen koirulikangas muovautui tunikaksi niinikään Paapiin kaavakirjan Siiri-kaavalla. Tähänkin muokkasin hihansuihin pitkät käänteet. Loppukangas riitti juuri tuubihuiviin - koko kangas kerralla käyttöön.


keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Dimangeja


Kummipoika on hillitön jalokivifani ja -ekspertti. Niinpä nähdessäni tämän kuosin Kangaskapinalla, minun oli ehdottomasti tilattava sitä kumminmurun paitaa varten ja siinä samalla tyttösille legginseihin. 

Kummipojan synttäripaita on tehty Paapiin kaavakirjan Myyryllä. Hihojen pituutta olen sentin verran kyseisessä kaavassa pidentänyt. Hihansuut ja pääntie on kantattu kääntäjällä.Siskoksien legginsien kaavana on Noshin ilmaiskaava. Näissä ei tapojeni mukaisesti tosin ole lahkeissa pitkiä käänteitä.tiistai 21. marraskuuta 2017

Lemmikkien salainen elämä - samistelua!


Kangaskapina möi hyvin edulliseen hintaan Lemmikkien salainen elämä -kuosista digiprinttiä. Kankaasta saattoi toteuttaa pikkuneitien toiveen uusista paidoista ja saipa samanlaisen paidan myös naapurinkin kaksivuotias koirafani. 

Kaavana paidoissa on Paapiin kaavakirjan Myyry. Lainalapsen paitaan tein kanttien sijaan pitkät käänteet.


Nyt voi vauhtikolmikko samistella oikein tosissaan.maanantai 20. marraskuuta 2017

Koko kangas kerralla x2

Tässä taannoin ostin Kangaskapinalta kahta tosi kivaa trikoota. Kuosi on molemmissa sama, väreinä pinkki ja turkoosi. Kumpaakin oli metrin palat, jotka käytin kerralla kokonaan. Kustakin kankaasta sai legginsit kokoa 164 cm sekä yhdet pienemmät. Pinkit ovat Noshin kaavalla - kuten muutkin legginsit - kokoa 110/116 cm ja turkoosit 98/104 cm. Legginsien jälkeen kangasta jäi vielä niin, että sain kolme bodya koossa 40 cm.

Siskoksille pukinkonttiin


Bodyt lähtivät viime paketissa Untuvapakkauksiin pienille keskosille. Kaavan näihin olen soveltanut Paapiin kaavakirja lapsille Nuppu-kaavasta pienentämällä ja tekemällä siitä kääntötumpullisen.Vain siprua jäi!


sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Tilkuista nuken- ja vauvanvaatteiksi


Käsissäni oli epämääräisiä tilkkuja Noshia sekä pikkupala Vimman lettitrikoota. Nämä pienet tilkut oli tarkoitus käyttää "fiksusti" loppuun, joten tein niistä yhdet vauvanhousut ja kuusi nukenvaatetta.

Vauvan housuissa kaava on yksi lemppareistani eli Jujunan Niklas. Helppo ja mukava, kiva käyttövaate vauvalla.


Nukenvaatteisiin kaavat ovat alunperin Dobermamin blogista, tosin vähän muokattu. Pikku-Babybornin potkarit ja pipo on sen sijaan Murusia-blogista. 


Ja sitten kovaan käyttöön!

tiistai 14. marraskuuta 2017

Veljesten kissapaidat

Olipa kerran veljekset, jotka tykkäsivät hurjasti kissoista. Tästä syystä kyseiset pojat halusivat aivan ehdottomasti kissapaidat, mutta valitettavasti niitä oli varsin huonosti kaupan hyllyillä tarjolla. Niinpä veljekset saivat valita kangasjemmojeni digiprinttikissojen ja Karvis-kankaan väliltä päätyen ominsanoin "söpöihin kissoihin". Poikien äiti toivoi, että jos kuosiin vain jollain saisi poikamaisuutta lisää.

Joten otin haasteen vastaan: yhdistin kuosiin yksiväristä tummansinistä ja kanteiksi valikoin valkoista. Etukappaleeseen tein leikkauksen yksiväristä ja etutaskuakin harkitsin. Lopultaveljekset saivat paidat Noshin paitakaavaa käänteettömäksi muokkaillen.


Ja kaikki olivat tyytyväisiä.sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Vimman fisut

En aluksi tykännyt Vimman fisu-kuosista yhtään - ei sillä, en tykännyt vuonna 2003 pillifarkuistakaan - mutta nyt olen jotenkin ihan hörähtänyt siihen. Erityisesti tämä väri on ehdoton suosikkini.

Hieman reilu metri korallifisutrikoota riitti omiin legginseihin, keskimmäisen leggareihin ja bodyyn nuorimmaiselle. Body tosin vaati jo kikkailuja: hihoissa on trikooresorit ja kanttia joutui hieman jatkamaan. Leikkuujätettä ei hillittömästi jäänyt.
Omat legginsini tein perinteisesti Ehtan legginsikaavalla, juniorille Noshin ilman pitkiä käänteitä. Body on Jujunan Nooa. Kanttasin bodyn kääntäjällä trikoosta, hieman sai hammasta ja otsahikeä pyyhkiä, mutta onnistui aika kovasti.

Ja mikä näissä Vimman trikoissa on parasta? Ehdottomasti se, miten silkkiseltä ne tuntuvat ihoa vasten 😍